Warsztaty Pachnące koszyczki

Zapraszamy na zajęcia warsztatowe, w czasie których uczestnicy wykonają własnoręcznie „pachnący koszyczek”.

Warsztaty odbędą się w dniu 31 marca 2017r. o godz. 10.00. Serdecznie Zapraszamy !!!

Wykonanie „pachnącego koszyczka” polega na odpowiednim oplataniu pomiędzy szpileczkami satynowych wstążeczek, do których podstawą będzie pachnące mydełko. Takie koszyczki idealnie pasują jako prezent dla bliskiej osoby lub można wykorzystać je do dekoracji pokoju lub łazienki, a zapach z koszyczka będzie unosił się w całym pomieszczeniu.

Warsztaty przeznaczone są dla młodzieży od 13-tu lat i dorosłych.

Program warsztatów:

• Krótkie zapoznanie z tematem warsztatów.
  • Rozdanie materiałów  potrzebnych do pracy.
  • Wykonanie samodzielnie ozdoby (wpinanie szpileczek do mydełka, oplatanie wstążeczkami i dekorowanie wybranymi wzorami kwiatów).

Uczestnicy warsztatów otrzymają materiały potrzebne do wykonania   „pachnącego koszyczka” (mydełko, szpilki, satynową wstążeczkę, drucik florystyczny, kwiatki i inne elementy do ozdobienia koszyczka). Ozdoby, które zostaną wykonane  przez uczestników, staną się ich własnością.

Rozpoczęcie warsztatów jest możliwe po zgłoszeniu się 5 osób, maksymalna liczba uczestników w grupie to 15 osób.

Czas trwania warsztatów: 2,5 godz. (w tym przerwa)

Cena warsztatów: 22zł/osobę

Miejsce zajęć: Dworek Kossaków, Kośmin 7, 24-103 Żyrzyn

Zgłoszenia na warsztaty:

Fundacja „Przyroda – Tradycja – Ludzie”

Kośmin 7, 24-103 Żyrzyn,

Tel. 601 716 260, e-mail: biuro@fundacjaptl.pl, www.fundacjaptl.pl

W zależności od zainteresowanych osób, termin i program warsztatów możemy dostosować do indywidualnych potrzeb.

Na zakończenie warsztatów zapraszamy uczestników do obejrzenia Izby Tradycji Ludowych, Saloniku Zofii Kossak czy przejścia questu "Z Zosią po Kośminie".

do pobrania Program Warsztatów