„ Podwieczorek na trawie w stylu RETRO – lata 20-te lata 30-te XX wieku”

Serdecznie zapraszamy na „ Podwieczorek na trawie w stylu RETRO – lata 20-te lata 30-te  XX wieku”, który odbędzie się w dniu 21 lipca 2018 roku w Kośminie nad Wieprzem (gmina Żyrzyn). Impreza stylizowana jest na dawne polskie pikniki na łonie natury. To już niedługo!

Dowiedzmy się co nasze prababcie zabierały ze sobą na pikniki. Rezerwacja koszy piknikowych z prowiantem do 12 lipca 2018r, ilość prowiantu i wielkość koszyków zależy od ilości osób, dla których ma być przygotowany.

Proponujemy trzy wielkości  koszy z prowiantem: mały dla 1-osoby, średni dla 2-3 osób i duży tzw. rodzinny dla 4-6osób. Zaglądamy do koszyka

a w koszyku mamy

Kompot z owoców sezonowych w stylizowanej butelce „oranżadówce,” smalec, chleb, ogórki kiszone, jajko ugotowane na twardo, ser biały swojski, dżem z owoców sezonowych, miód, placek drożdżowy, nożyk i owoce sezonowe.  SMACZNEGO!

Program „Podwieczorku na trawie w stylu RETRO – lata 20-te lata 30-te XX  wieku”

15.00  -  Rozpoczęcie  pikniku , wprowadzenie w klimat magicznych   lat  20-tych i  30-tych  minionego wieku .

15.30 – 17.00 – Warsztaty malarskie „ Malowanie na sztalugach w plenerze”

- Warsztaty  „Rękodzieło  z  byle  czego”

- Konkursy i zabawy dla różnych grup pokoleniowych  stylizowane na lata 20-te lata 30-te ubiegłego wieku

-  Pokaz mody połączony z konkursem na najlepszą stylizację stroju

17.00 – 18.00  – Lekcja  tańca  „Z przymrużeniem  oka”

18.00 – 20.00 -  Potańcówka przy polskich szlagierach z tamtych lat

Nie zapomnij zabrać ze sobą koca piknikowego i dobrego humoru!

Życzymy wspaniałej zabawy!

Do pobrania plakat.